Entitat – La Junta

La Junta de l’entitat està composada per president, secretaria, tresorer i dos vocals

President

Antonio Lobera
1 de març de 2007

Secretaria

Montse Montané
1 de març de 2007

Tresorer

Felipe Pérez
1 de març de 2007

Vocal

Ricard Vallina
1 de març de 2007

Vocal

José Luis Méndez
2010

Vuitanta un anys d’història del Club Ciclista Granollers donen per molt. L’entusiasme que l’ha impulsat, grans esdeveniments esportius i socials, surgiment de tallers de reparació i venda de bicicletes i perquè no dir-ho, moments difícils que ha passat la nostra entitat.

Amb el nom de Club Ciclista Granollerí i sota la presidència de Baldiri Ambrós, va començar el Club la seva singladura, des de la seva seu, en la que fora Plaça del Bestiar, actualment Plaça Maluquer i Salvador. Va ser concretament l’1 de juny de 1927, quan va ser inscrita l’entitat oficialment, com a Club.
Ja en aquell mateix any es va organitzar la primera cursa social, amb un recorregut de 35 quilòmetres per les carreteres de la comarca.

No podem oblidar que abans de la posada en marxa i fundació del Club, en l’any 1916 es va fer a Granollers la segona Festa del Pedal, instituïda a Barcelona el 1913. Va haver una participació de 600 ciclistes. Aquesta festa, de caràcter benèfic, constituïa tota una celebració. Fins i tot hi havia un velòdrom al costat de la Plaça de la Corona.

Malgrat aquest entusiasme inicial, el club es va disoldre entre els anys 1928 i 1929, fins que al 1930, un grup d’aficionats, sota la presidència de Francesc Quintana, van fundar de nou el Club, amb l’actual nom de Club Ciclista Granollers. Durant l’any 1935 es va establir el Reglament del Club, amb temes relatius als socis, junta directiva i excursions. Com anécdota, cal destacar el capítol que prohibia tractar temes polítics i religiosos en tots els actes del Club. Durants aquests últims anys, el Club va organitzar diverses curses socials, fins que de nou es va donar de baixa a l’any 1936 per motius d’esclatar la guerra civil.

Va ser durant els anys 1940, en que començaven a ser coneguts i admirats, per tota España, Miquel Poblet i els vallesans Artur Dorsé, Miquel Casas i Joaquim Filbà, quan el Club va tornar a donar-se d’alta. Cal destacar d’aquesta època, les curses de velocitat, eliminació i persecució que es feien en el camp de futbol, ja no existia el velòdrom. Sense oblidar, l’arribada al 1942,1944 i 1945, del final d’etapa de la Volta Ciclísta a Catalunya.

Tanta va ser la quantitat de persones a l’any 1944 que van rebre als corredors de la Volta, que la U. E. Sants va guardonar al C.C. Granollers amb el premi al millor final de tota la Volta, sense oblidar el bon paper realitzat a la Volta de 1945, per part de Dorsé, Filbà i Casas.

Les curses que s’organitzaben amb motiu de les Fires i Festes de l’Acensió, a partir de 1943, van constituir una de les proves amb més seguidors, donades les grans possibilitats que oferia la carretera.
També a l’any 1945, sota la presidència de Francesc Sastre, es va organitzar la primera Diada de Club, a benefici de l’Assemblea de la Creu Roja Espanñola. Comprenia actes com una missa solemne, benedicció de bicicletes i un gran concert i ball.
El nivell assolit pel Club a l’any 1947, va animar a contractar corredors de la categoria d’Artur Dorsé, i Joaquim Filbà, així com d’altres que aleshores destacaven. Van defensar els colors blanc i blau del Club, sota la direcció esportiva d’Antoni Villà.

A finals de la decada dels anys 40, el Club era dirigit per Joan Civit i començà la dels 50 sota la presidència de Joan Vilanova. En aquesta època el C.C. Granollers organitzava la Volta del Vallès.
A l’any 1955 es va realitzar el I Gran Premi Ciclista de l’Ascensió, de 150 quilòmetres, amb recorregut Granollers – Granollers. Va comptar amb les importants figures de Miquel Poblet i Federico Martín Bahamontes.

Al 1956 Granollers torna a ser seu de la Festa del Pedal, ja ho havia estat els anys 1916 i 1930. La crònica de l’epoca comenta que va comptar amb milers de ciclistes.
Cal recordar, que durant molts anys, Granollers va ser escanari de la passada de la Volta Catalunya, Vuelta a España i del Tour de France el juliol de 1957. Concretament en l’etapa del Tour Barcelona-Aix les Bains, va ser etapa volant la nostra ciutat.

En la decada els anys 60 i 70, el ciclisme va patir la competència d’altres esports de motor que començaven a despuntar. Malgrat aquesta circumstància el C.C. Granollers, sota la presidència de Salvador Sastre i Francesc Subirana, amb seu al carrer Sans número 30, va organitzar diversos campionats i proves.

La difícil situació del ciclisme local amb l’arribada massiva de motos i cotxes, va provocar durant uns quants anys la manca d’activitats. Només es feien sortides els diumenges, que feien per lliure uns quants ciclistes liderats per l’Artur Dorsé i l’Isidre Serra, sortint des del local de reparació i venda de bicicletes que Dorsé tenia al carrer Alfons IV, número 33.

Bona part d’aquests ciclistes van decidir, a l’any 1977, refundar novament el C.C. Granolleres i afiliar-se a la Federació Catalana de Ciclisme. La primera junta, amb 41 socis fundadors, va ser presidida per Julià Pratginestós.

Es van organitzar de forma continuada sortides de cap de setmana i es va iniciar al 1981 la primera edició de la Marxa Ciclista Internacional Ruta del Montseny, que amb el pas dels anys va tenir el nom de Trofeu Artur Dorsé, en honor al corredor de la nostra ciutat.

Entre 1981 i 1982 el Club va ser presidit per Antoni Serra i Andreu Garcia. Aquest últim va representar al Club en l’any 1993, per motiu de l’arribada de la Volta Ciclista a Catalunya a la nostra ciutat. Rebent a importants figures del ciclisme com Miguel Indurain i Pedro Delgado.

Actualment, el C.C. Granolleres, amb seu al Casal de l’Esport, que es troba ubicat al carrer Girona, 54, està presidit per Antonio Lobera.
Amb aproximadament dos cents socis, l’entitat realitza un Campionat Cicloturista i també continua organitzant la ja tradicional Marxa Cicloturista Internacional Rutes del Montseny. Cal destacar que pel que fa referència a aquesta última prova, el Club està fent una aposta, amb l’intenció de que aquest esdeveniment assoleixi un renom i participació superior al que té actualment.